Iklan

Ahad, Mac 16, 2014

ZIARAH @ REUNION X'SUA 80

Assalamualaikum sahabat maya... lama tidak bertemu.

Hari ini mengisahkan pertemuan semula 8 orang  sahabat lama yang telah terpisah  selama 33 tahun. Kami 8 orang merupakan X'SUA... Lutfi, Zara, Nor, Yati, Yah, Dija, Sma, Sal  dan turut sama isteri Lutfi (Zawiyah).
.
Pertemuan pertama kali dengan Yati, Sal & Zara.
Pertemuan kedua dengan Lutfi, Nor & Dija.
Hanya Yah je yang dah berkali-kali bertemu.

Pertemuan diatur di Hospital Selayang sambil menziarahi  Lutfi yang sedang sakit dan mendapatkan rawatan di sana. Riuh rendah wad 7A, di katil Lutfi petang tu (Sabtu 15/3/2014) dengan sembang kami yang macam bertih goreng ... Nasib baik wad kosong ketika tu, jika tidak ada yang kena piat telinga.


Kesian Lutfi... terpaksa menahan sakit untuk ketawa dek sembang  kami.  Walaupun rakan sebaya ni dah 5 series tapi bila dah jumpa terasa masih macam dulu ... sesekali cerita simanis 17 timbul kembali.

Apapun kami sentiasa mendoakan Lutfi dan keluarga sentiasa sabar, tabah dan ingat kepada Allah selalu. Semoga cepat sembuh dan kembali sihat seperti semula.Sebelum berpisah ... sempat lagi kami posing di lobi hospital. 

* R'imah, Zara dan Yati datang bersama suami.

* Nor, Dija, Sal dan Sma - kami berkongsi kereta ... 
"kisah lucu kita tak kan ku lupa ... ranjau duri perjalanan tempuh bersama"

he3... LUCU :D

2 ulasan:

notie berkata...

Assalamualaikum,

Memang bila dapat jumpa kawan sekolah semua memori dolu2 terkeluar. Sehari rasanya semua nak cerita. Apa pun semuga pesakit cepat sembuh.

Rindunya kawan sekolah yang sebantal, sepinggan sekepala semuanya ada. Bila jumpa terkeke terkenang kisah lama. Best kan. Yang penting jalinan ukhawah tetap terjalin.

Syimama berkata...

Notie,
Mu menang menjiwai...

Tulah bila dah bertemu, rasa macam muda seperti dulu. Tak sedar ada yang dah bercucu.

Pertemuan hanya sesekali.. zaman dah berubah, musim dah berlalu.. kenalah ingatkan diri selalu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...