Iklan

Ahad, April 21, 2013

MAJLIS AQIQAH DI EMERALD WEST

Assalamualaikum.

Bertemu di hari minggu ini ... setelah berminggu-minggu blog ini membisu dan beradu.  Minggu ini bangkit seketika untuk bercerita-cerita sementara ada masa.

Kisah semalam 20 April 2013 (sabtu)  berkunjung  ke majlis Aqiqah di Emerald West, Rawang. Majlis di rumah En Rafi dan Pn Aini sempena kelahiran anak ke 2 beliau.

Inilah baby comel yang diraikan ... baru 3 bulan.

Majlis yang meriah dan yang paling special tu ..... ehmmmmm, hidangan yang lazat hingga menjilat jari.  Nasi beriani, kambing masak kurma, daging rendang hitam, ayam masak merah, satey dll.  Wah ... semuanya lazat-lazak belaka.  Tak cukup perut nak makan semua.

Yang lebih istimewanya, semua lauk pauk dimasak sendiri oleh tuan rumah bersama sedara maranya.... memang tabik spiring akak pada Cik Aini ni.  Dalam masa berbaby kecik ni masih sempat merendang hitam ... kegemaran kami.


Dan satu lagi buah tangan (pulut kuning & sambal udang lazat) dan bunga telur yang lain dari yang lain.  Bunga telur idea baru ... tentu hasil kretifiviti Pn Iera Manaf dari blog:
 http://iera-luvcraft.blogspot.com/ .  Tahniah .... menyumbang idea baru, memeriahkan industri kreatif kita.He3 , bunga telur dengan perlambangan yang tersirat ... keperwiraan dan  kenegerian lagi tu ...Gelagat abang yang sayangkan adik .... bila semua dok tengok adik dia, snap2  lagi ............ terus dia pun datang dengan memperkenalkan dirinya,

 "Eh, saya Lutfil, abang dia tau"
.... jealous le tu ya abang .... he3  takpo mokcik paham.

"Bye-bye Lutfil, bye-bye baby .... mokcik balik dulu".

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...