Iklan

Jumaat, Januari 18, 2013

CENDERAHATI DAN KENANGAN

Assalamualaikum.

Bertemu di hari Jumaat, penghulu segala hari. Sekian lama tidak bersiaran, baru kini berpeluang menjenguk blog SP ku yang rasanya dah suam-suam kuku ni.  Apa daya, sejak dua menjak ni ...... terasa hari begitu singkat, masa begitu mahal jadinya. Cepatnya masa berlalu, dah lebih setengah bulan berada di tahun baru kan! Waaaaaaa....... bermadah seloka pula.

Sekadar mencatat peristiwa, sebagai penanda ingatan dan kenangan, namum gambar jua yang dapat merakam dan bukti peristiwa yang bakal menjadi sejarah.

 Cenderahati dari pihak CICT dan kengkawan sempena "Majlis Perpindahan PTJ"  (pindah jabatan) yang diadakan pada 9 Januari 2013.  Setelah 27 tahun membesar bersama, ketawa bersama, menangis bersama (cam lagu Black tu....) akhirnya inilah noktahnya .... di CICT.  

Terima kasih CICT dan warganya,    Kau adalah memori indah ... Tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula ........... tempat menggali rezeki dan mendapat ilmu IT, sambil  mengiringi kedewasaan ini.


bila agaknya nak mula baca buku ni ... 'al ilmu fil kutub'

Inilah antara kandungan bingkisan yang dapat ditayangkan .... sebagai tandamata dan ingatan hari-hari mendatang.

Walau apapun .... tanggungjawab mesti diteruskan, menerokai gedung ilmu yang baru.  Mesti berfikiran positif.  Semoga penghijrahan ini sesuatu yang lebih berharga dan bermakna..... 
Semoga barakah.
Amin.


** Opss .... di sini (tempat baru) ada En Amin ..... hari-hari Amin.  
Insyaallah makbul segala doa yang tulus ikhlas ...... he3.... 
tapi dia tak kenalpun dengan "SYIMAMA PAGE".
Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...